Новац потребнији браћи на Косову и Метохији

Поводом изјаве Предсједника Србије Александра Вучића, да ће Србија помоћи неке општине у Републици Српској у износу од пет милиона евра, Српска напредна странка у Републици Српској захваљује се на пожртвованости и великодушности коју исказују наша браћа из Србије према народу у Републици Српској.

Међутим, Влади Републике Србије и српском народу у Србији упућујемо молбу да та средства, која су намијенили нама у Републици Српској, преусмјере нашој српској браћи на Косову и Метохији.

Српски напредњаци у Републици Српској сматрају да су Срби на Косову и Метохији у много тежем положају од нас у Српској и да је оваква врста помоћи њима итекако потребнија.

Такође, напоменућемо да је велика вјероватноћа да ће тај новац у Републици Српској бити злоупотријебљен од стране појединих режимских бизнис-политичара у кампањи која је пред нама, и да ће већим дијелом завршити у приватним џеповима.

Према томе, молимо г. Вучића и Владу Србије да та средства, која су намијенили за очување српских огњишта у Српској, преусмјере за очување истих на Косову и Метохији.

 

Служба за информисање
Српске напредне странке

Коментари  

# Драгана 05-04-2018 11:20
Свака Вам част и велико хвала за овај предлог. Још једном сте доказали да сте велики људи за разлику од оног вашег председника/просјака, што му је највећи успех у дипломатији отићи на састанак до Београда.
Велики поздрав за Вас са Косова!
Одговори

LogNet