Борци против дезертера

Борци против дезертера: Прцко нокаутиран, Гладни профитер збрисао, а Брко и даље обесправљен.

У Зворнику је јуче, у центру града, обиљежено 26 година од формирања Зворничке бригаде. Ни тај догађај није могао проћи без инцидента.

На самом почетку манифестације, дошло је до кратке препирке и добацивања у маси, чији је епилог неколико “шљива” на образима, технички нокаут, гребање, кукњава и запомагања.

Извјесни борац Ђорђо, којег ћемо (због богатих бркова) у овој причи звати Брко, је сав свој гнијев, обесправљеност борачке категорије, те тежак криминал који влада Зворником, сажео у једну поруку: Шта ће овдје дезертери ???!!!

Ова изјава-питање је упућено групи у којој је био најпознатији зворнички дезертер Зоран Стевановић Гладни.

Зоран Стевановић Гладни

Гладни, познат као велика кукавица и особа мишјег срца, да би одбранио своју “част” истурио је испред себе рођака из Роћевића, Милана Станојевића, од милоште званог Прцко.

Да би се доказао пред Гладним дезертером, Прцко је Брки сочно опсовао милу мајку!!!

Нервозни и обесправљени Брко је сву своју срџбу према Гладом показао тако што је Прцку опалио шамарчину, који се под тежином Бркине руке једва одржао на ногама. Прцко је почео да цвили и стење, исто као и Гладни, када је спознао да му је главни адут испао у техничком нокауту.

Видјевши да је враг однио шалу, и да је Прцко укривио очима, Гладни је кренуо да спасава живу главу тако што је пуним касом слетио до оближњег моста на Дрини, не би ли клиснуо на сигурну територију, преко воде до Србије.

Нијеме посматраче је изненадила атлетска способност Гладног, који је у стилу Усаина Болта касао улицом од Робне куће до Моста на Дрини, трка на 100 метара са препрекама (гуркајући окупљене борце).

Очевици тврде да су се ноге Гладног потпуно увукле у задњицу, те да их је ова ситуација подсјетила на ратне године, јер је ова рута итекако позната Гладном, јер је баш на том мосту на Дрини, за вријеме свог ратног дезертерства-профитерства трговао девизима, а кад загусти, прелазио границу.

Остали, који су присуствовали манифестацију, како би се избјегла даља брука на значајној манифестацији за Зворничку бригаду, зауставили су Брку и Прцка од даљег гребања.

У међувремену је и стењање прошло.

Епилог: Гладни је био на сигурној територији, Прцко у нокауту, а Брко и даље обесправљен, са неколико повреда.

Слика и прилика односа Режима и народа.

 

Извор: slobodanvaskovic.blogspot.com

Коментари  

# Dek 20-09-2018 03:50
Samo lud čovjek može ovom Debelom dati glas.
Одговори

LogNet