Славна музичка личност прозвала шаторског пјевача

Мислим да још нисмо дотакли дно. Када је ријеч о БиХ, прочитала сам неке информације да је то подручје Европе гдје живе најсиромашнији људи, а ми управо причамо о господину Додику који је милијардер.

Славна пјевачица и музичка личност Јелена Карлеуша казала је да је "морала узвратити Додику на исти начин да би је боље разумио".

Зашто сви шутимо на неправду?

"Ви ћутите, али ја нисам неко ко ћути. Зашто се ја уопште бавим овом темом, а не надлежни ограни, полиција, судство? У том грму лежи зец и једна тужна истина свих нас на Балкану, а то је да музичка личност мора да користи своју популарност на овакав начин нажалост. Ја често износим ставове на Тwиттеру и скоро па увијек изазове тектонске поремећаје, не само у Србији, него на Балкану. То је оно што ми сви мислимо, а само ријетки од нас смију да кажу. Ја сам примјер да су грађани контактирали једну пјевачицу и тражили јој да скрене пажњу на једно звјерско убиство младог човјека. Ја сам рекла да им помогу помоћи јер се не плашим ничега, скоро ничега, можда само за своју дјецу, за себе не", казала је Карлеуша за Н1 и додала:

"Ја бих само на ту тему додала, не знам за вас Емела, али ја сам мајка двоје дјеце. У име свих мајки и очева ја хоћу да искористим свој глас који се далеко чује и луду храброст да се истјера правда за једног момка, да се данас или сутра ни мени ни било коме не би десило".

На питање да ли има пријетњи, Карлеуша је одговорила:

"Мене је увијек страх, али не дозовољавам да ме одвоји од онога што се зове честитост, исправност. Тако се сви дијелимо, на добре и лоше људе, ја другу подјелу не знам. Ја сам људски одреаговала, нисам никога именовала, а један човјек се осјећао прозваним и на груб начин одговорио. Ја немам никог иза леђа, мој муж је спортиста, ја сам мајка двоје дјеце, пјевам. Немам политичаре и тајкуне иза себе, наравно да треба да бринем, али..", додала је Јелена Карлеуша.

Коментар на твит који је узбуркао регију? "Баш сам храбра и писмена. Мислим да, не знам одакле да почнем. Ајде овако: Називајући мене пјеваљком, један човјек који себе зове предсједником је показао какав став има према женама. Чак и моју професију ниподаштава. Ја нисам пјеваљака, ја сам музичка личност. С друге стране, ако сам ја пјеваљка, онда је дама она која се вози његовим хеликоптером о трошку сиромашних грађана са наногицом око ноге. Она је за њега дама, у тој консталацији ја пристајем да будем пјеваљка. Не дозвољавам никоме да ме вријеђа и напада на тај начин. Ја се њега не плашим, то нека му буде јасно. С друге стране, ја њега нисам поменула именом, сам се препознао и упао у мрежу и замку. Колико знам, тог човјека нико не воли. Његово понашање је управо онакво какве изјаве даје "џукачко". Ја сам морала да, без обзира што знам да будем јако фина, морала узвратити на исти начин да би ме боље разумио", поручила је Карлеуша.

Додала је да појединац не може ништа урадити сам, али да грађани окупљени у групу може урадити доста.

"Овдје сви ћуте. С друге стране, пошто причамо о народу у Бањалуци и људима који су српске националности, просто ми је шокантно да Србија не реагује што не значи да неће. Мислим да је потребно више оваквих људи са сваке стране, не само овдје, него и код вас".

Карлеуша је казала да је ово њезина тема, колико и свачија друга.

"Ово је моја тема колико и свачија друга, а то што ја кад нешто кажем о томе сви причају, па чему служи моја популарност? Да се богатим? Па ја сам богата жена, удата сам за богатог спортисту. Ја не морам да пјевам. Ја стварно не морам ово да радим, али људски као жена и мајка која жели да јој дјеца одрастају у бољем окружењу. Апеловала сам пуно пута на колеге и генерално јавне личности. Сви они заједно да се скупе, немају пратилаца на друштвеним мрежама колико и ја. Сигурна сам да сви мисле као ја. Зашто свака моја изјава изазива оволику драму? Зато што смо, изгледа, ми сви овце на Балкану и воде нас према клању. И онда једна мала непослушна овчица истрчи и сви је гледају, а дубоко у себи знају да сам управу", истакла је Карлеуша.

Додала је да смо као народ много сиромашни и гладни, што се користи.

"Ми смо много сиромашни, много смо гладни као народи. Ми смо застрашени и нико неће да ради ово што ја радим јер чува оних 200-300 еура које ће зарадити, а владајућа структура влада тиме, страхом, притиском и репресијама. Све док се народ буде плашио неће бити побољшања. Главна моћ је у народу, финално помирење може да дође кад постанемо много гладнији и много бијесни. Мислим да још нисмо дотакли дно. Када је ријеч о БиХ, прочитала сам неке информације да је то подручје Европе гдје живе најсиромашнији људи, а ми управо причамо о господину Додику који је милијардер. Узимати од тако сиромашног народа, мораш много да будеш безобразан и опуштен, да од најсиромашнијег народа ти постанеш милионер. Опет кажем, ја имам, али ови који немају ми нису јасни", истакла је Карлеуша и додала:

"Још и да нема музике, стварно би били најтужнији на овим просторима. Онда бисмо требали починити колективно самоубиство, као Балкан смо доживјели једно дно безнађа".

 

(Агенције)

Коментари  

# Siniša Laktaši 19-05-2020 05:08
Mile Ronhil nema granice u pohlepi.
Одговори

LogNet