Савез за промјене потписао Споразум о принципима дјеловања

Лидери странака окупљених у Савезу за промјене данас су у Бањалуци потписали Споразум о принципима дјеловања, према којем је дата подршка кандидатури Вукоте Говедарице за предсједника Републике Српске и Младена Иванића за српског члана Предсједништва БиХ на предстојећим изборима.

Кандидат СзП-а за предсједника Српске Вукота Говедарица је у обраћању навео да су странке ове коалиције одлучне у намјери да побиједе, те да су промјене потребне Српској.

„Најављујемо једну велику побједу. Срби су побједнички народ који од Републике Српске треба направити једну побједничку земљу и увјерен сам да са народом и људима који су данас овдје то можемо учинити“, казао је Говедарица.

Он је навео да ће након седмог октобра политичке организације које су потписале данашњи споразум радити сваки дан наредне четири године и доносити побједу РС.

„Они који нису спремни, или из неких других разлога нису у стању, да побјеђују сваки дан за Српску, неће моћи бити у побједничком тиму, јер побједнички тим треба свакодневно правити резултате“, изјавио је Говедарица.

Он је поручио да се тај тим мора изборити против апсолутизма, сиромаштва, незапослености, против одласка младих из РС и против корупције.

„Вјерујем да су ови људи спремни да након побједе у Народну скупштину РС упуте Закон о испитивању поријекла имовине“, навео је Говедарица.

Кандидат Савеза за промјене за члана Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић је рекао да су Српској потребни нормалан живот, боља перспектива младих, развој и сигурност.

"Нудимо стабилну и сигурну перспективу грађанима Српске. Ово није наша битка, већ битка људи у Српској за властито достојанство и нормалан живот, а ми ћемо ту битку сигурно добити и побиједити", поручио је Иванић.

Лидер НДП, Драган Чавић је рекао да странка на чијем је челу, као и СзП желе друштво у коме ће постојати равнотежа правде и друштво у коме неће бити екстремно богате групице људи и већине која је екстремно сиромашна.

„То треба бити задатак СзП и НДП ће у оквиру овог савеза бити битна карика и заједнички ћемо допринијети промјена. Ми не желимо само промјену власти, него промјену односа и стања у друштву“, истакао је Чавић.

Додај коментар

Садржај објављених коментара не представља ставове Српске напредне странке, већ искључиво ставове аутора коментара!


Сигурносни код
Освежи

LogNet