Мрачна будућност у ЗЕДП „Електро-Бијељина“

На интерни позив радницима ЕРС-а, који (не)желе добровољно да се пријаве за прекид радног односа уз стимулативну отпремнину, пријавило се 978 запослених у пет електродистрибутивних предузећа.

У наредном периоду посебно ћемо се осврнути на ЗЕДП „Електро-Бијељина“, у коме се званично пријавило 251 од, отприлике, 920 запослених. Тачан податак запослених не зна ни сама управа овог предузећа, која је донијела мрачну будућност овом предузећу.

У овом случају ситуација и не би била толико алармантна када бисмо анализирали само бројке, али, ако узмемо у обзир и кадар који се пријавио, ситуација је и више него алармантна. У овом предузећу углавном и даље остаје политички подобан кадар (апотекари, тесари, столари, шнајдери, фризери, бојаџије), а одлазе најбољи кадрови. На овај начин у наредном периoду, ЗЕДП „Електро-Бијељина“ неће задржати стабилност и обезбиједити напредак у пословању.

Незадовољство радника је огромно, што се дало закључити и из отвореног писма запослених, те је из тог разлога и већина оних који нешто вриједе одлучила да поднесе захтјев за споразумни раскид уговора и потражи посао ван граница БиХ.

Опште позната чињеница је да се на крају године „фризирају“ завршни рачуни и да се укњижавају и застарјела, односно ненаплатива средства, а све у циљу обмањивања јавности од стране појединаца из менаџмента овог предузећа и приказивања лажне слике о успјешном пословању.

Наш став из Српске напредне странке је да ти људи морају да се промијене, да морамо да видимо шта се радило у ЗЕДП „Електро-Бијељина“ претходних година. Убијеђени смо да би детаљном анализом било утврђено много неправилности и радњи које подлијежу кривичном гоњењу.

 

Служба за информисање
Српске напредне странке

Додај коментар

Садржај објављених коментара не представља ставове Српске напредне странке, већ искључиво ставове аутора коментара!


Сигурносни код
Освежи

LogNet