Мрачна будућност у ЗЕДП „Електро-Бијељина“

На интерни позив радницима ЕРС-а, који (не)желе добровољно да се пријаве за прекид радног односа уз стимулативну отпремнину, пријавило се 978 запослених у пет електродистрибутивних предузећа.

У наредном периоду посебно ћемо се осврнути на ЗЕДП „Електро-Бијељина“, у коме се званично пријавило 251 од, отприлике, 920 запослених. Тачан податак запослених не зна ни сама управа овог предузећа, која је донијела мрачну будућност овом предузећу.

У овом случају ситуација и не би била толико алармантна када бисмо анализирали само бројке, али, ако узмемо у обзир и кадар који се пријавио, ситуација је и више него алармантна. У овом предузећу углавном и даље остаје политички подобан кадар (апотекари, тесари, столари, шнајдери, фризери, бојаџије), а одлазе најбољи кадрови. На овај начин у наредном периoду, ЗЕДП „Електро-Бијељина“ неће задржати стабилност и обезбиједити напредак у пословању.

Незадовољство радника је огромно, што се дало закључити и из отвореног писма запослених, те је из тог разлога и већина оних који нешто вриједе одлучила да поднесе захтјев за споразумни раскид уговора и потражи посао ван граница БиХ.

Опште позната чињеница је да се на крају године „фризирају“ завршни рачуни и да се укњижавају и застарјела, односно ненаплатива средства, а све у циљу обмањивања јавности од стране појединаца из менаџмента овог предузећа и приказивања лажне слике о успјешном пословању.

Наш став из Српске напредне странке је да ти људи морају да се промијене, да морамо да видимо шта се радило у ЗЕДП „Електро-Бијељина“ претходних година. Убијеђени смо да би детаљном анализом било утврђено много неправилности и радњи које подлијежу кривичном гоњењу.

Сигурносни код
Освежи