Режим планира доштампавање гласачких листића

Према сазнањима Српске напредне странке, врх руководства СНСД-а има разрађен план за доштампавање изборног материјала, тј. гласачких листића за Опште изборе 2018. године.

 Овим тврдњама иде у прилог чињеница да су компаније, које су добиле посао штампања гласачких листића, веома блиске режиму Милорада Додика, а то су:

 - НИГД "Дневне независне новине" - Лакташи,
 - Графомарк д.о.о - Лакташи,
 - Атлантик бб, Бања Лука, и
 - Јавно предузеће „Службени гласник Републике Српске“, ул. Вељка Млађеновића бб, Бања Лука.

Након обављене процедуре избора најповољнијег понуђача путем међународног тендера и отвореног поступка, Централна изборна комисија је донијела одлуку да се посао штампања и паковања гласачких листића за Опште изборе 2018. године додијели баш овој групи понуђача.

Подсјетићемо да је Атлантик умијешан у аферу која је потресла ЦИК, и то након скривања пријаве о сукобу интереса, да је бивши предсједник Уреда за разматрање жалби омогућио фирми Атлантик штампање гласачких листића за Опште изборе 2014. године.

Потом су чланови ЦИК-а саслушани у СИПА-и због заташкавања манипулације Остоје Кременовића са гласачким листићима. Веома је важно напоменути да је Кременовић био министар у првој Влади Милорада Додика, а сада је управо фирма Атлантик добила посао штампања листића.

Горе поменуте фирме су плански дале најповољнију понуду за штампање изборног материјала, а све у циљу могућности крађе изборног материјала и вршења манипулације изборима.

Лоповлуцима режимлија нема краја, остало је само још да компјутерски унесу „Х“ па да грађанима преостаје само да убаце те листиће у кутију.

Српска напредна странка, позива све чланице САВЕЗА ЗА ПОБЈЕДУ да осујете ове лоповске планове и по цијену масовних демонстрација и свргавање режима демократским ванинституцијалним путем.

 

Служба за информисање
Српске напредне странке

Додај коментар

Садржај објављених коментара не представља ставове Српске напредне странке, већ искључиво ставове аутора коментара!


Сигурносни код
Освежи

LogNet