Додик купио стан снахи Ивани вриједан 427.000 евра

Милорад Додик купио је стан снахи Ивани вриједан 427.000 евра. Када то прерачунате у конвертибилне марке, цијена износи 832.650 КМ.

Стан се налази у елитном насељу “Трешњин цвет” на Новом Београду и има 122 m2.

Према подацима, нема забиљежбе хипотеке, што значи да је стан плаћен кешом, до последњег цента.

Сада се поставља питање на који начин је Додик зарадио толики новац, како га је изнио из БиХ/Републике Српске 427.000 евра да би снахи Ивани купио овај стан, односно да ли има и какве послове у Србији, развијене до мјере да може себи приуштити једну овакву некретнину?!

То је, свакако, питање за истражне органе, јер није нереално да овдје на дјелу имамо прање новца и нелегално преношење готово пола милиона евра из једне земље у другу.

Уз то, према мојим информацијама, Додик је у истом објекту купио још један стан ове величине и цијене, па је тако на двије некретнине “скрцао” готово милион евра, прецизније 954.000 евра или 1.860.300 КМ.

 

Међутим, тај други стан није још увијек укњижен; Процес књижења је у току и чим се то деси објавићу податке и о другој вриједној некретнини.

Нови Београд је база ИТ сектора, сједишта пословних банака, осигуравајућих кућа и страних компанија, луксузних хотела, тржних центара, тако да уопште не чуди што се Додик одлучио за куповину станова у овом дијелу главног града Србије. Посебно ако се имају у виду све развијенији послови у ИТ сектору у Републици Српској, којим доминира његов син Игор. Неријетко и уз помоћ видео записа које посједује полиција о одређеним директорима, којима су “неопходне” прескупе ИТ услуге.

Ти видео записи требали би се користити у истрагама, али има пречих ствари. Ускоро опширније.

Да подсјетим, Додик већ посједује вилу на Дедињу, коју је купио малверзацијама преко “Павловић банке”, платио је 850.000 евра, вођен је и процес у Тужилаштву БиХ, али је све пало у воду због корумпираности правосудних институција.

Крајем маја прошле године, Додик је у БиХ/РС унио 200.000 евра у кешу. Тада је рекао да је продао два стана у Београду и да новац уноси сасвим легално. (наставиће се)

 

slobodanvaskovic.blogspot.com

Додај коментар

Садржај објављених коментара не представља ставове Српске напредне странке, већ искључиво ставове аутора коментара!


Сигурносни код
Освежи

LogNet