Капо и Гладни наредили јуриш на судове. - "Алумина" мора пасти прије избора

Милорад Додик је капо Криминалног клана за институционално криминално отимање Алумине; Клан само номинално представља фочанска фирма “Павгорд”.

Ову чињеницу је Додик лично потврдио 29.07.2018. године током интервјуа за телевизију ОСМ.

Објавио детаљан текст о томе, дематнија није било, али јесте нервозе унутар Клана. И то велике.

Додик је подигао љествицу криминала на највиши ниво - са намјером да директно извршни утицај на неколицину судија који одлучују у предметима “Алумине” и ФГ “Бирач”.

Евидентно је да му је најлакше да рукама судских бескичмењака отме фирме и 200 милиона КМ.

Али, не иде све по плану Додику: Отимачина је дуго и помно планирана, требало је да се финишира након избота. Међутим, ризик од губитка, у међувремену, је постао превелики.

Поред тога, Додика на што хитнију криминалну акцију приморава Зоран Гладни Стевановић, који јавно пријети да неће радити, током избора, за Жељку Цвијановић, кандидата за предсједника РС, ако не добије дио плијена од “Алумине” прије избора.

На састанку Додика и Стевановића, који је одржан у Бањалуци прије неколико дана, Несити је пристао да му Гладни у Бакинце доведе једног од предсједника судова који одлучују у предметима “Алумине” и ФГ “Бирач”: циљ је да му директно наложио како да ради, а за остале инстанце је одређен посредник, који ће да их “упућује”!

Један од посредника Милорада Додика, задужен за утицај на Окружни суд у Бијељини је посланик СНСД-а из Зворника Обрен Марковић. Клан и Додик су ову врсту утицаја довели до перфекције….

Раније сам објавио да је намјера Клана и Додика да максимално притисну Окружни суд у Бијељини да одбије жалбу “Алумине” на криминално рјешење о исплати 200 милиона КМ, које је донијела судија Основног суда у Зворнику Јелена Крпа Тодоровић.

Са друге стране, Клан атакује и на Врховни суд РС који одлучује по ревизији Укио банке против одлука судова да њихово потраживање од ФГ “Бирач” уопште не постоји, као ни криминалне залоге; То су утврдили Окружни привредни суд у Бијељини и Виши привредни суд у Бањалуци.

По истом рецепту Клан кидише и на Виши привредни суд у Бањалуци како би их присилио да фирму “Павгорд” сврстају у ред повјерилаца у стечају ФГ “Бирача”.

У врло кратком временском периоду, који је пред нама, ћемо видјети колико је слуга међу судијама и колики број њих ће дјеловати у име Клана, а против интереса народа.

Свака радња или одлука у корист Клана је радња против Републике Српске која у Бирачу има 42 милиона КМ потраживања; Тај новац ће пропасти, ако одлуке буду у корист Клана.

На крају, уколико наречени успију у својим злочиначким намјерама, “Алумина” одлази у стечај, потом у старо гвође, а преко 20 хиљада људи без хљеба… Ако је то икоме још битно.

Наставиће се

 

Извор: slobodanvaskovic.blogspot.com

Додај коментар

Садржај објављених коментара не представља ставове Српске напредне странке, већ искључиво ставове аутора коментара!


Сигурносни код
Освежи

LogNet