Напредне странке излазе на изборе у коалицији

Штампа

Напредна Српска на чијем челу је Горан Ђорђић, и Српска напредна странка, коју предводи Хаџи Јован Митровић, потписали су споразум о коалицији, односно о заједничком наступу на предстојећим изборима.

Како су појаснили на прес конференцији у Народној скупштини РС, након избора ће се ујединити у једну странку, а истичу да је програм у потпуности усклађен са програмом СНС-а у Србији. Додали су да поштују став Александра Вучића, предсједника СНС у Србији, да се не мијеша у унутрашње односе у РС и БиХ, те да након избора очекују сарадњу с том странком.

Напоменули су да остају чланица Савеза за промјене, да поштују политику Савеза и подржавају све кандидате које ће Савез истакнути на наредним изборима.

Додали су да су у протеклих неколико мјесеци ријешили све међусобе проблеме око права на име, лого и програм СНС-а, и упозорили да ће као једини правни носиоци СНС-а тужити све оне који буду користили знамења СНС-а у РС.

Циљ коалиције је, како су навели, стварање радних мјеста, борба против корупције, искориштавање ресурса РС за развој и позвали су грађане да им се придруже.

 

Извор: Независне