Режим планира доштампавање гласачких листића

Штампа

Према сазнањима Српске напредне странке, врх руководства СНСД-а има разрађен план за доштампавање изборног материјала, тј. гласачких листића за Опште изборе 2018. године.

 Овим тврдњама иде у прилог чињеница да су компаније, које су добиле посао штампања гласачких листића, веома блиске режиму Милорада Додика, а то су:

 - НИГД "Дневне независне новине" - Лакташи,
 - Графомарк д.о.о - Лакташи,
 - Атлантик бб, Бања Лука, и
 - Јавно предузеће „Службени гласник Републике Српске“, ул. Вељка Млађеновића бб, Бања Лука.

Након обављене процедуре избора најповољнијег понуђача путем међународног тендера и отвореног поступка, Централна изборна комисија је донијела одлуку да се посао штампања и паковања гласачких листића за Опште изборе 2018. године додијели баш овој групи понуђача.

Подсјетићемо да је Атлантик умијешан у аферу која је потресла ЦИК, и то након скривања пријаве о сукобу интереса, да је бивши предсједник Уреда за разматрање жалби омогућио фирми Атлантик штампање гласачких листића за Опште изборе 2014. године.

Потом су чланови ЦИК-а саслушани у СИПА-и због заташкавања манипулације Остоје Кременовића са гласачким листићима. Веома је важно напоменути да је Кременовић био министар у првој Влади Милорада Додика, а сада је управо фирма Атлантик добила посао штампања листића.

Горе поменуте фирме су плански дале најповољнију понуду за штампање изборног материјала, а све у циљу могућности крађе изборног материјала и вршења манипулације изборима.

Лоповлуцима режимлија нема краја, остало је само још да компјутерски унесу „Х“ па да грађанима преостаје само да убаце те листиће у кутију.

Српска напредна странка, позива све чланице САВЕЗА ЗА ПОБЈЕДУ да осујете ове лоповске планове и по цијену масовних демонстрација и свргавање режима демократским ванинституцијалним путем.

 

Служба за информисање
Српске напредне странке