Српска напредна странка остаје у Савезу за промјене

Штампа

Српска напредна странка упућује демант на текст који је објавила СРНА, под називом „Договорено формирање трећег политичког блока“, од 2.4.2018. године.

Овим путем демантујемо да су се представници Српске напредне странке (СНС), Изворне Српске и Партије уједињених пензионера (ПУП) данас у Бањалуци начелно договорили о формирању политичког блока и заједничком наступу на предстојећим општим изборима у БиХ.

Српска напредна странка остаје у Савезу за промјене и апсолутно је опредијељена за политичку борбу против криминала и корупције.

У тексту који је објавила СРНА наведено је да је предсједник Српске напредне странке Дарко Матијашевић, што је ноторна лаж. Српска напредна странка у свом чланству нема ни једног члана под именом Дарко Матијашевић, а камоли да јој је некакав Матијашевић предсједник.

Ми смо из медија сазнали да се бивши министар унутрашњих послова Р. Српске и бивши предсједник надзорног одбора предузећа „Комграп“, које је у већинском власништву Слободана Станковића (човјека блиског СНСД-у), лажно представља као предсједник Српске напредне странке.

Ко је Дарко Матијашевић?

Дарко Матијашевић остао је у народу познат по томе да је за његовог мандата у Хаг отпремљено највише оптужених Срба за ратне злочине из Р. Српске, крајем 2006. године. Такође, Дарко Матијашевић је познат из ратног периода као врхунски пљачкаш напуштених огњишта, тј. остављених пољопривредних стројева, намјештаја, бијеле технике и свега што иоле вриједи.

Очигледно је да су Матијашевићу или мафијашевићу остале навике из деведесетих, па сада покушава нечасним радњама присвојити и Српску напредну странку.

Међутим, очекује се права ескалација лажи на рачун Српске напредне странке, посебно у овој изборној години, тако да су те, назовимо их условно кухиње, које ће да раде против ове странке, нама познате и знаћемо како да се од њих одбранимо.

 

Служба за информисање
Српске напредне странке