Градоначелник Зворника тражи затварање дјечијег обданишта

Штампа

Иако је Република Српска по свему специфична и земља чуда, али по градоначелнику једног од највећих градова се итекако регионално издваја. На несрећу својих грађана, ријеч је о Зворнику, чији први човјек више брине о имовини и здрављу појединих контроверзних фочака, него о ресурсима локалне заједнице.

О степену похлепе који Зоран Стевановић гаји према зворничкој Алумини, те жељи да фабрика буде његово искључиво власништво, најбоље говори чињеница да се отворено ставља у функцију криминогеног дјеловања, притисака и уцијена који неријетко резултирају и физичким нападима на животе грађана. Зоран Стевановић је давно приватизовао Зворник, давно га презадужио, уништио и трачак демократије, а данас срља у своју и нашу пропаст покушавајући да уништи и фирму у којој ради 1.500 људи.

Неки би могли и да разумију ову глад за новим милионима и људску похлепу само њему својствену, али како разумијети човјека који тражи да се забрани рад дјечијем обданишту које је Алумина недавно изградила за своје раднике и грађане Зворника?!

Јавност треба да буде упозната да у овом јако модерном и по највишим стандардима изграђеном обданишту борави 100 малишана и то по мјесечној цијени боравка која је нижа него у зворничком државном вртићу, повремено, финансираном из градске касе.

Упркос свему томе, данас службе града Зворника траже да се овај нови вртић затвори?!

Сујета и мржња према онима који не допуштају да ратни профитер и дилер девиза отме Алумину је преовладала, па се цијењени градоначелник свети преко наше дјеце. Бестидно и срамно чак и за Зорана Стевановића.

Српска напредна странка позива надлежна тужилаштва и МУП РС да се коначно почну бавити ликом и дјелом Зорана Стевановића, да се детаљно испита његово учешће и повезаност са фирмама које добијају послове за Град, као и учешће у низу покушаја нелегалног отимања Алумине и недозвољеног утицају на правосуђе.

 

Служба за информисање
Српске напредне странке