НАСЛОВНА > НОВОСТИ > САОПШТЕЊА > Омладина СНС: Отворено писмо антисрпским таблоидима

САОПШТЕЊА

28. јун 2017. године

Омладина СНС: Отворено писмо антисрпским таблоидима

Омладина Српске напредне странке оштро осуђује наводе појединих србијанских тзв. медија који у својим текстовима омаловажавају српске борце и изврћу их руглу.

За сваку осуду је онај Србин који покушава ставити на стуб срама сваког борца који је учествовао у ослободилачком рату Републике Српске (1992-1995) и спашавању српског народа од оне судбине која је задесила Србе 1941.

Тако се овај пут усудио омаловажавати српске борце и један србијански таблоид, који у својим текстовима омаловажава Сашу Јанковића само због тога што је, како они наводе, био велики борац и што је ратовао за ослобођење Сребренице.

Браћо, Србијанци, из антисрпских таблоида,

Морамо вам рећи да није срамота бранити своју земљу и борити се за спашавање живота недужне српске дјеце. Напротив, срамота је извртати руглу сваког српског борца. Срамота је шверцовати високоакцизну робу и не бранити свој народ. Срамота је ширити демагогију и не узети пушку у руке када ти је држава угрожена и живот дјеце доведен у опасност. Срамота је то да шверцери и дезертери одлучују о судбини бораца. Срамота је то што ви радите!

Ми не улазимо у наводе у којима ви тврдите да је Саша Јанковић био велики борац, ми то не знамо, али ако је то тачно, ми тај чин поздрављамо и захваљујемо му се од срца на сваком дану који је провео бранећи српски народ у Републици Српској, заједно са нашим очевима, стричевима, ујацима и рођацима.

Омладина Српске напредне странке