НАСЛОВНА > НОВОСТИ > САОПШТЕЊА > СНС поднио пријаву Централној изборној комисији

САОПШТЕЊА

22. јул 2016. године

СНС поднио пријаву Централној изборној комисији

ПРЕДМЕТ:
Пријава независних кандидата за изборе за одборнике у скупштини града Зворника са предлогом за одбијање ових кандидатура и предузимање других мјера.

Српска напредна странка, овим путем, указује Централној изборној комисији, да Савез Независних Социјалдемократа Зворник на челу са Зораном Стевановићем, предузима радње у циљу нарушавања изборног процеса за локалне изборе предвиђене за октобар 2016. године, са намјером да се изборна воља грађана прекроји у корист ове интересне групе.

Наиме, према листи Независних кандидата за локалне изборе, град Зворник има неуобичајено велики број независних кандидата, од којих су најмање 10 активни чланови зворничког одбора СНСД-а и који су се кандидовали као независни чланови искључиво из разлога јер им кандидатура омогућује именовање посматрача у бирачким одборима и посматрача на бирачким мјетима, а који поступак апсолутно угрожава начело транспарентности и једнакости током изборног процеса. Ове радње представљају предворје за организовану изборну крађу за октобарске изборе.

Овдје ћемо навести имена независних кандидата који су пријављени као кандидати за одборнике за скупштину града Зворника, а који су активни чланови СНСД-а, док се у прилогу налазе фотографије којим се потврђују страначке активности ових лица.

1. Мирко Мојић,
2. Андирјана Мићић,