Чавић: Мијењати начин вршења власти

Штампа

”Избори су прилика да се власт промјени и да народ побједи. Котор Варош је примјер да се може, а може се зато што нема корупције и нема притисака и то је рјешење за цијелу Републику. Не треба пуно да размишљамо, већ да успоставимо систем кога ће се плашити криминалци и нерадници, а не грађани“, поручио је синоћ у Котор Вароши предсједник НДП-а Драган Чавић.

Чавић је нагласио да је Котор Варош једна од двије општине у Републици Српској у којој се, упркос актуелном политичком амбијенту, могу направити добре инвестиције.

”Тај примјер не смије бити изузетак. То мора постати правило у свим општинама у Српској. Инсистираћу да се реструктуира политика директних пореза у најкраћем року. За послодавце је неодрживо да на сто марака исплаћене плате раднику држави дају 63 марке. Тај ниво се мора смањити и мора доћи на 50 марака нето плате. У Српској је потребно створити сигуран правни амбијент за инвеститоре. Потребно је елиминисати корупцију на сваком кораку”, истакао је Чавић.

Додаје да се мора, промјеном власти, промијенити и начин владавине те комплетни односи у друштву.

Систем се може успоставити промјеном начина вршења власти. Зато сви на изборе! Знам шта вам нуде и узмите то, јер је то ваше, није то њихово и гласајте за промјену стања”, поручио је синоћ Чавић грађанима у Котор Вароши.