Заједно на опште изборе у БиХ

Штампа

Представници Народног демократског покрета, Напредне српске, Српске напредне странке и партије "Слобода" потписали су данас коалициони споразум о заједничким дјеловању на октобарским општим изборима. Споразум су потписали предсједници странака Драган Чавић, Горан Ђорђић, Хаџи Јован Митровић и Будимир Балабан.

Потписани споразум се односи на коалиционе листе за Народну скупштину Републике Српске и парламент БиХ. Ове четири странке ће подржати све кандидате Савеза за промјене те ће у складу с тим, у наредним данима, заједно са СДС-ом,сачинити листе за предстојеће изборе.

"Циљ свих нас је да на политичкој сцени не дозволимо расипање гласова или да их сведемо на минимум и да на тај начин изборне резултате учинимо што реалнијим и приближнијим стварној вољи грађана", сматра Драган Чавић, предсједник НДП-а.

"Данас смо потписали споразум да би да дали своје учешће на овим изборима да дође до промјена, да се зауставе лажи да у РС како све цвјета, народ добро живи да зауставимо корупцију и криминал која је превазишла све границе која осиромаши народ који напушта овај простор и да покушамо да зауставими младе који одлазе са овог простора", каже Хаџи Јован Митровић, предсједник Српске напредне странке.

Удруживање ове четири странке је прагматичан потез свих њених чланова јер ће сада грађани Републике Српске бити они који ће одлучити да ли су за промјене или за постојеће стање.

"Превише пута је СНСД са својим коалиционим партнерима профитирао на нејединству опозиције. Ове године биће оптималан број за НСРС и Представнички дом ПС БиХ од стране опозиције и на тај начин не само због великог незадовољства грађана на један технички начин ми правимо стварне предуслове да дође до пријеко потребних промјена у РС", истиче Горан Ђорђић, предсједник Напредне Српске.

"Стварамо услове да у РС јачамо право, правду и безбиједност и економски просперитет. Желимо да од РС стварамо простор у коме ће бити сретни и задовољни њени грађани", сматра Будимир Балабан, предсједник Партије "Слобода".

Потписници споразума су сагласни да је неопходно да дође до политичких промјена у Српској. Тврде да ће добрим програмским рјешењима придобити повјерење грађана и заједно са њима од октобра јачати Републику Српску.

 

Извор: БН ТВ