Вучић: желимо да народ у Републици Српској остане на својим огњиштима

Србија ће помоћи општине у Републици Српској у износу од пет милиона евра, саопштио је данас предсједник Србије Александар Вучић.

“Ријеч је о општинама Приједор, Нови Град, Козарска Дубица, Градишка, Челинац, Мркоњић Град, Пелагићево, Бијељина, Соколац, Братунац, Зворник, Источна Илиџа, Вишеград, Ново Горажде, Требиње“, рекао је Вучић.

Како је додао, Србија ће са 500.000 евра помоћи и православним храмовима у Федерацији Босне и Херцеговине. Предсједник је истакао да је издвојено и посебних милион конвертибилних марака за програм самозапошљавања, за развој предузетништва младих до 35 година старости, за програме за подстицај, покретање властитог бизниса и предузећа.

Вучић је казао да је Србија показала искрену жељу да помогне у условима када обезбјеђујемо високи суфицит у буџету Србије, када имамо раст до 4 одсто на кварталном нивоу, када имамо огроман број пројеката које очекујемо да буду остварени у кратком периоду.

“Народ у РС се суочава са напуштањем огњишта. Ми желимо да што више људи остане на својим огњиштима у Србији и Републици Српској, и зато смо спремни да помогнемо нашем народу", поручио је Вучић.

 

Извор: Танјуг

Коментари  

# Предраг 03-04-2018 19:19
Народ у Р.Српској овај пут може да бира између оних који раде (СНС) и превараната који нуде празна обећања о референдуму за отцепљење Републике Српске од БиХ, о аеродрому у Требињу и другим шареним лажама.
Одговори

LogNet