СзП: Створена је атмосфера линча

Ово је још једна лоша порука која се шаље повратницима, прије свега Србима у Федерацији, али и свим људима у БиХ који са правом страхују за своју безбједност. Стога сматрамо да је брза и адекватна реакција институција у овом случају од кључне важности за смиривање тензија.

Савез за побједу најоштрије осуђује нападе на начелника општине Вукосавље Борислава Ракића, и очекује од федералне полиције и истражних органа да у што скоријем року идентификује нападаче.

Нажалост, не може се спорити да је овај инцидент сасвим очекиван развој догађаја у атмосфери у којој смо од свих створили непријатеље, Бошњаке и Хрвате, цијели свијет, а сад и комшије као и све који другачије мисле. Створено је друштво у ком владају конфликти, вербални и физички напади, страх, нетрпељивости и искључивост а највиши званичници, умејсто да смирују, својом реториком потпирују мржњу, подјеле и сукобе.

Зато имамо свакодневницу коју чине испаљивање зоља, напади на новинара, па сад и на начелника те 150 и кусур дана протеста због убиства младића.

Надамо се да ће министар Лукач и премијерка Цвијановић смоћи минимум достојанства и професионалности те признати да је безбједност грађана и њихове имовине испод очекиваног нивоа, те саопштити јавности шта планирају урадити како би повратили осјећај сигурности код грађана.

Савез за побједу